Menu

Съставки

+

Crumble

  • Масло 100.0 г
  • Захар 100.0 г
  • Брашно 150.0 г

Карагенанов разтвор

  • Вода 1.0 л
  • Lipton Шипка и малина 12.0 г
  • Карагенан 40.0 г

Шоколадов мус сфера

  • Прясно мляко 500.0 мл
  • Carte d'Or Шоколадов мус 240.0 г

Малинова сфера с малинов винегрет

Гел малина


Шеф Петко Костадинов представя своята рецепта Шоколадов мус с хрупкав crumble и малина

 

...

Начин на приготвяне

  1. Crumble

    1. Смесете всички суровини на веднъж до получаване на сухо твърдо тесто. Маслото трябва да е студено. Натрошете на трохи и изпечете на 200 градуса за 15 мин.
  2. Карагенанов разтвор

    1. Пригответе карагенановия разтвор.
  3. Шоколадов мус сфера

    1. Избийте муса на миксер за 5 минути, докато стане пухкав. Сложете едната половина в пош за декорация на чинията, а другата част в силиконова форма полусфера и замразете. Сложете водата с чаят, изчакайте за заври и оставете да престои 10 минути с чая вътре. 2. Добавете карагенана и оставете да ври 2 минути. Когато сместа достигне температура от 50 градуса потопете замразените полусфери от мус в нея, за да се получи ароматна ципа.
  4. Малинова сфера с малинов винегрет

    1. Кипнете, захарта и винегрета и поставете в силиконови форми- полусфера, за да замръзне сместа. П2. През това време кипнете водата с чая и оставете да престои 10 минути с чая вътре. 3. Пригответе и добавете карагенана и оставете да ври за 2 минути. 4. Когато сместа достигне температура от 50 градуса потопете замразените полусфери в нея, за да се получи ароматна ципа.
  5. Гел малина

    Кипнете всички продукти за 4 минути на умерена температура, след това охладете сместа, докато не стегне. Бледндирайте и поставете в пош за декорация.

  6. Аранжиране

    В линия поставете крембъла, върху него двете сфери от мус и малина. Украсете чинията с точки от муса и малиновия гел.