Значение на произхода | Unilever Food Solutions

Ние поставяме вкуса на първо място във всичко, което правим – от засяването до първата глътка. Ето защо вярваме, че направата на перфектната чаша чай започва с брането на специални листа.

Също както виното, така и чаят има различни вкусови характеристики в зависимост от това къде и кога е отгледан. Чаят Pure Leaf е добит от висококачествени чаени полета, разположени в цял свят и е набран в пика на своята свежест. 

Произходът на чая е свързан с неговия отличителен вкус, например чаят от Кения, който предлага неповторим цветен букет, комбиниран с приятен ободряващ вкус.

Кения - високо разположени чаени полета

Кения - високо разположени чаени полета

Отглеждан в Керихон, Кения, нашият чай е отглеждан във високите полета е уникално изработена смес от черен чай и истински подправки, които осигуряват сладък и пикантен вкус. Тук, чаените растения са от високо качество, отглеждани на 2000 метра над морското равнище, в богата почва с високо съдържание на органични вещества. Чаената плантация, от която добиваме нашия чай е близо от границите на горския резерват Мау.

PURE LEAF Черен чай с ванилия 200г

Насипен черен чай с ванилия Дълголистният кенийски черен чай, перфектно балансиран с мадагаскарска ванилия на шушулки, създава изпъкващ вкус на чай, с възхитителна нотка ванилия. Мадагаскарската ванилия е добре позната със своя глезещ сетивата вкус, който дълго гали небцето ви с нестихващ сладостен завършек.

Виж повече:
Шри Ланка - Черен чай

Шри Ланка - Черен чай

Чаят Цейлон се отглежда в плантациите на Hign Grown област на Шри Ланка, на височина от 1200 метра. Промяната в растящата надморска височина предизвиква този цейлонов чай ​​да има силен вкус. Оптималните валежи и температура в района също така помагат да се произведат някои от най-добрите чайове в света.

PURE LEAF ЧАЙ ЪРЛ ГРЕЙ 200г

Цейлонският черен чай от Шри Ланка с бергамот създава чаша чай с мек вкус и свежи нотки на цитрусова кора. Ярките оранжеви и сини венчелистчета създават жизнерадостен контраст и една наистина красива чаена смес. Листа: Примамливи лъскави черни листа с контрастиращи жълти и сини венчелистчета. Цвят: Златистокафяв до кехлибарен. Вкус: Деликатен аромат, ободряващ вкус, с върхови нотки на цитрусова кора.

Виж повече:
Ява, Индонезия - Зелен чай

Ява, Индонезия - Зелен чай

Постоянните температури и влажност правят Индонезия идеално място за отглеждане на чаени растения. Отглеждан на височина от 1350-1500 метра, зеленият ни чай се доставя от четири чаени градини в Ява. Една от плантациите се намира в близост до Гунанг Тилу и е посветена на опазването на местната флора и фауна.

PURE LEAF Зелен чай с мента 200г

Насипен зелен чай с мента Внимателно навит Индонезийски гънпаудър зелен чай с пресовани листа от мента. Цвят: Прозрачен жълт цвят. Вкус: Естествено освежаващ с охлаждащ послевкус.

Виж повече:
Китай - Зелен чай

Китай - Зелен чай

Започвайки от династията Тан, Китай е родното място на чая и е известен с качеството и обработката на чаени листа.