Menu

Съставки

+

Сос за рибата:

Рибата:

  • Филе от бяла риба 2.0 кг
  • Rama Combi Profi 50.0 мл

Ориза:

  • Ориз Басмати 500.0 г
  • Чушки (червени, зелени, жълти) 150.0 г
  • Тиквички 150.0 г
  • Картофи 150.0 г
  • Зехтин 50.0 мл
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 5.0 г
  • Пречистено масло 100.0 мл
  • Вода

Основния сос:


За ползите от басмати ориза може да се говори много. Изключително полезен, той се признава за един от най-добрите сортове ориз в света. Съв своя аромат и качества той е идеално допълнение към рибни и месни ястия.

...

Начин на приготвяне

  1. Сос за рибата:

    1. Към топла вода прибавете Knorr сос Беарнез Knorr и оставете да поври за 2 минути. След това добавете масло и разбъркайте добре.
  2. Рибата:

    1. Нарежете рибата на парчета.
    2. Покрийте парчетата риба със сос Беарнез.
    3. Напръскайте в тава тънък слой Rama Combi Profi и сложете вътре филетата риба заедно със сос Беарнез.
    4. Печете във фурна, предварително загрята до 190 °C, докато горната част на соса не придобие златист цвят.
  3. Ориза:

    1. Сварете ориза в подсолена вода, докато не стане ал денте.
    2. Поставете в цедка и оставете парата да се изпари, така че зрънцата да не се слепват едно в друго и оризът да продължи да се вари.
    3. Нарежете на кубчета чушките, тиквичките и картофите.
    4. Сварете за 5 минути
    5. Запържете леко зеленчуците в зехтин за няколко минути и се уверете, че са ал денте.
    6. Смесете сварения ориз със сотираните зеленчуци, напръскайте ги с пречистено масло, подправете ги със сол, пипер и ги затоплете леко отново преди да ги сервирате.
  4. Основния сос:

    1. Сварете във вода салвията заедно със стъблата и оставете водата да поври 5 минути.
    2. Отстранете салвията от овкусената вода и добавете Knorr Маслен сос с лимон. Оставете да ври на слаб огън, докато сосът не стане кремообразен.
    3. Преди да сервирате, загрейте отново соса до 70 °C, добавете масло и разбъркайте с блендер.
  5. Презентация:

    1. Поставете рибата върху канапе от ориз.
    2. Поставете основния сос на пяна.
    3. Декорирайте със стрък естрагон.