Menu

Съставки

+

Мус от бял шоколад

  • Прясно мляко 500.0 мл
  • Carte d'Or Мус Бял Шоколад 266.0 г

Карагенанов разтвор

  • Вода 1.0 л
  • Карагенан 40.0 г
  • Ябълки 2.0 бр

Мойст кейк Carte d`Or суфле

Малинова сфера с малинов винегрет

  • Захар 40.0 г
  • агар агар
  • Захар 40.0 г
  • Кардамон 1.0 г
  • Канела 2.0 г
  • Звездовиден анасон 2.0 бр
  • Чай от ябълки 200.0 мл

Шеф Петко Костадинов представя своята рецепта мус от бял шоколад с желе от ябълков чай и шоколадов мойст кейк

...

Начин на приготвяне

  1. Мус от бял шоколад

    1. Поствете 2/3 от муса в силиконови форми и поставете в шока да замръзнат. Към останалата част от муса добавете ¼ от теглото му прясно мляко, за да се промени текстуратаму и да стане по-леко, на границата да е по-течно. Така ще придадете ново измерение за сетивата. 2. Поставете в пош и съхранявайте в хладилник до момента на подреждането. 3. Извадете полусферите и напръскайте едните с кадифен, бял и зелен спрей, за да се получи неутрална и хрупкава декоративна коричка, а другите потопете в карагенанов разствор с ароматен чай.
  2. Карагенанов разтвор

    1. Поставете вода с чай да заври 10 минути. Добавяте карагенана и оставяте да ври 2 минути.2. Изчайактесместа дадостигне температура от 50 градуса ти потопетезамразените полусфери, за да се получи ароматна ципа.
  3. Мойст кейк Carte d`Or суфле

    1. Смесетепродуктите и разбъркайтес миксер, до получаване на хомогенна смес. 2. Разстелетена 2 см дебелина и изпечете на 180 за 19 мин .
  4. Малинова сфера с малинов винегрет

    1. Кипнете всички продукти за 4 минути на умерена температура. ю2. Охладете сместа, докато не стегне. 3. Блендирате и поставете в пош за декорация.
  5. Аранжиране:

    1. Поръсете с хрупкав кръмбъл, изрежете ринг от мойст кейка и поставете сфера върху нея. В чинията поставете точки от лекия мус и гел от ябълков чай.