Menu

Съставки

+

Пиле

Пюре от чушки

Чипс от кашкавал и забулено яйце

  • пътпъдъчи яйца 20.0 бр.
  • Кашкавал 250.0 г
  • Брашно 40.0 г
  • Сол 2.0 г
  • Черен пипер 2.0 г
  • Олио 100.0 мл

Творческа рецепта на шеф Дико Томчев - Модерен прочит на рецептата за пилешка каварма

...

Начин на приготвяне

  1. Пиле

    Нарежете зеленчуците на ситни кубчета и ги задушете.
    Добавете доматено пюре и разбъркайте.
    Добавете настърган кашкавал и овкусете сместа със черен пипер и бульон.
    Разтворете пилешката пържола, овкусете и я напълнете със зеленчуковата смес.
    Затворете пилешкото с помоща на шишчета.
    Запечатайте на тиган и печете в конвектомат на 180 градуса за 15-20 мин.
  2. Пюре от чушки

    Нарежете на едро чушките.
    Задушете с масло и бяло вино.
    Овкусете с черен пипер и бульон, добавете малко вода.
    Гответе до готовност.
    Добавете масло и пасирайте.

  3. Чипс от кашкавал и забулено яйце

    Настържете кашкавала
    Добавете брашното  и поставете в хартия за печене.
    Печете до златист цвят.
    Пригответе забулените яйца и овкусете.

  4. Презентация

    Поставете пюрето и върху него сложете пилешкия джоб.
    Аранжирайте чипса и яйцата.
    Декорирайте с микро цвета и чипс.