Menu

Съставки

+

За руладата:

  • Свински врат без кост 300.0 г
  • Белтък 3.0 бр
  • Knorr Primerba провансалски билки 5.0 г
  • Rama Cremefine 15% 30.0 мл
  • Сурови наденички 400.0 г
  • Сол и пипер на вкус
  • Пушен свински бут 300.0 г
  • Шунка слайс 200.0 г

За магданозената обвивка:


Рулада е атрактивно презентиране на различни видове хомогенни смеси, приготвени на слоеве. Роладите биват сладки и солени- месни. Предложете в менюто си различни видове и вкусове, за да го разнообразите и направите по-атрактивно.

...

Начин на приготвяне

  1. За руладата:

    1. Нарежете врата на правоъгълници. Изпечете го на скара или в конвектомат.
    2. Накълцайте до фина смес с помощта на кухненски робот.
    3. Добавете белтъка иRama Cremefine 15%. Пюрирайте до гладка смес.
    4. Обелете суровите наденички и смесете каймата с белтъците, солта и пипера.
    5. Нарежете пушения бут на правоъгълни парчета.
    6. Върху алуминиево фолио поставете лист хартия за печете. Върху нея нанесете сместа от врата. Наредете слайсовете шунка, отгоре сместа от наденичките, намажете със Primerba Провансалски билки и поставете парчетата пушен бут.
    7. Навийте на стегнато руло и поставете в тавичка.
    8. Печете рулото във фурната при температура 80 °C и 30% влажност в продължение на 2,5 часа. Сложете рулото в хладилника за 24 часа.
  2. За магданозената обвивка:

    1. Бланширайте 200 g магданоз във вряща вода със сол. Добавете горещата вода с разтворения в нея Knorr Течен Зеленчуков бульон Блендирайте магданоза в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес.
    2. Пригответе желатина според упътването. Добавете магданоза, разбъркайте и прецедете през фина цедка. Овкусете със сол и пипер. Сипете сместа в плитка тавичка и поставете в хладилника.
    3. Когато сместа се желира я извадете внимателно и увийте изстиналата рулада.
    4. Нарежете руладата с магданозена обвивка на шайби с мокър остър нож.