Menu

Съставки

+

Стек с лук

  • Телешки стек контра филе (Sirlion) 2.0 кг
  • Лук 300.0 г
  • Брашно 100.0 г
  • Сол 15.0 г
  • Черен пипер 7.0 г
  • Масло 200.0 г
  • Олио 500.0 мл
  • Розмарин 20.0 г
  • Чесън 40.0 г

Билкови картофи

  • Картофи 2.2 кг
  • KNORR Подправка за Картофи 30.0 г
  • Розмарин 5.0 г
  • Риган 5.0 г
  • Зехтин 200.0 мл
  • Сол 5.0 г

Винен сос


Крехко приготвен телешки стек с печени билкови картофи и тъмен сос с червено вино

...

Начин на приготвяне

  1. Стек с лук

    Овкусете стековете и ги сгответе на тиган с олио, масло, чесън и розмарин.
    Нарежете лука на шайби и овкусете със сол и пипер.
    Объркайте ги в брашно и запържете в олио до златист цвят.


  2. Билкови картофи

    Нарежете картофите и ги овкусете с подправките.
    Печете в конвектомат до готовност.

  3. Винен сос

    Задушете лука в мазнина, деглазирайте със виното и прецедете.
    Добавете готовия Тъмен кафяв сос и оставете да поври още 1-2 мин.
    Добавете масло.

  4. Презентация

    Сложете соса и стека в чиния, добавете хрупкавия лук и билковите картофи..