Menu

Съставки

+

Приготвяне

  • Пиле 2.5 кг
  • Прясно мляко 400.0 мл
  • Дафинов лист 4.0 г
  • KNORR Лют червен пипер 20.0 г
  • Сол 10.0 г
  • Сок от лимон 30.0 мл
  • Оцет 20.0 мл

Смес за паниране с брашно

  • Брашно 200.0 г
  • Бакпулвер 10.0 г
  • KNORR Лют червен пипер 5.0 г
  • Сол 10.0 г

Смес за паниране с яйца

  • Hellmann's Лют сос 95 ml 10.0 мл
  • Яйца 3.0 бр
  • Оцет 10.0 мл
  • Прясно мляко 200.0 мл
  • Сок от лимон 20.0 мл
  • Сол 5.0 г

Пикантен сос


За всички любители на вкусното и пикантно пилешко месо

...

Начин на приготвяне

  1. Приготвяне

    Мариновайте пилето за минимум 3 часа.
  2. Смес за паниране с брашно

    Пригответе си сместа с брашно и сместа с яйца.
    Отцедете хубаво пилето и оваляйте в сместа с брашно, после в сместа с яйце и пак в брашнената смес.
  3. Смес за паниране с яйца

    Пържете на 375 градуса до готовност.
  4. Пикантен сос

    Нарежете продуктите за пикантния сос и смесете с останалите компоненти.
    Разбъркайте сместа и намажете пилето преди сервиране.