Menu

Съставки

+

Плънката:

  • Сьомга филе, нарязано на порции 500.0 г
  • Белтък 4.0 бр
  • Розмарин 20.0 г
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 5.0 г
  • Rama Cremefine 31% 50.0 мл

Рибата:

  • Пъстърва 10.0 бр
  • Rama Combi Profi 100.0 мл
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 5.0 г

Кошницата:

  • Бутер тесто (готово) 300.0 г
  • Масло 30.0 г

Пяна:

Ризотото:


Познат най-вече като перфектното допълнение към кралицата на зеленчуците - аспержата, този основен сос има много други лица. Той е прекрасно допълнение както към зеленчуци, така и към риба.Добавете към соса сметана, редуцирано бяло вино, къри, горчица или сок от червен портокал, за да получите различни други вариации на този семпъл, но вкусен френски сос.

...

Начин на приготвяне

  1. Плънката:

    1. Смесете сьомгата , белтъка, розмарина и Rama Cremefine до хомогенна смес, и овкусете със сол и пипер.
  2. Рибата:

    1. Филетирайте рибата и я напълнете с плънката.2.Нанесете в тава тънък слой Rama Combi Profi. Сложете парчетата риба, подправете ги със сол и пипер, и напръскайте още един слой Rama Combi Profi върху тях.3. Печете рибата във фурна, предварително загрята до 180 °C за 15 минути.
  3. Кошницата:

    1. Пригответе малки форми за печене2. Разточете тестото на тънък слой с дебелина 3 – 4 mm, намажете го с масло, печете го във формите на 170 °C в продължение на 10 – 12 минути до златист цвят.
  4. Пяна:

    1. Към студена вода прибавете Knorr Холандез сос и оставете да заври като разбърквате.2. Към Холандез соса добавете млякото и разбъркайте.3. Добавете соев лецитин и преди да сервирате, разбъркайте соса с блендер, за да получите пенлива текстура.
  5. Ризотото:

    1. Във вода сварете Knorr пилешки бульон, добавете два стръка дива мащерка, смачкани скилидки чесън и оставете бульона да престои 5 минути.2. Прецедете бульона и го оставете на слаб огън, така че да се запази топлината му.3. Запържете в олио ситно нарязан шалот и ориза в тиган с незалепващо покритие.4. Добавете виното и бъркайте за още 2-3 мин5. Нарежете на кубчета гъбите и добавете към ориза. 6. Добавете постепенно пилешкия бульон, като бъркате непрекъснато, докато не се абсорбира от ориза. 7. Когато оризът се свари и ризотото стане кремообразно, отстранете тигана от огъня и добавете маслото и пармезана.
  6. Презентация:

    1. Сервирайте ризотото в кошницата. 2. Аранжирайте рибата в чинията. 3. Поставете пяната последна.4. Декорирайте с ядливи цветя или зелени подправки по избор.