Menu

Съставки

+

За тарталетите:

  • Готово маслено тесто 160.0 г
  • Брашно за поръсване
  • Разбити яйца 3.0 бр

За плънката:


Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За тарталетите:

    1. Загрейте предварително фурната до 200 °C.
    2. Разточете тестотос дебелина 2 mm.
    3. Поръсете с брашно формичките,разпределето го. Надупчете тестото с помощта на вилица. Оставете съдовете в хладилника, докато не станете готови с плънката.
    4. Намажете всяка тарталета с разбитите яйце и ги сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 – 12 минути. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат.
  2. За плънката:

    1. Сварете до готовност грахът в зеленчуков бульон, приготвен от Knorr Професионален зеленчуков бульон и 500 ml гореща вода. Варете го 60-90 секунди, след което го шокирайте в ледена вода.
    2. Пригответе плънката, като използвате киселото мляко, кората от лайм, сварения грах, жълтъците, ситно нарязания чесън, ментата, Knorr Primerba провансалски билки, крема сиренето и пармезана.
    3. Напълнете всяка тарталета с приготвената смес. Печете във фурната на 200 °C за 8-10 минути.
    4. Извадете тарталетите, оставете ги да изстинат и ги украсете с микро салати или пресни подправки, преди да ги сервирате.