Menu

Съставки

+

Грилован ентрекот

  • Телешко месо (ентрекот) 2.0 кг
  • Олио 80.0 мл
  • KNORR Мащерка 40.0 г

Сладки картофи

  • Розмарин на вкус
  • Сладки картофи 1600.0 г
  • Сол на вкус
  • Олио 30.0 мл

Салатена смес

  • Маруля 500.0 г
  • Винен оцет 30.0 мл
  • Ябълков оцет 65.0 мл
  • Зехтин 130.0 мл
  • Чесън 10.0 г
  • Ситно нарязана печена червена чушка 50.0 г
  • Лук 20.0 г
  • Дижонска горчица 40.0 г
  • Сол черен пипер на вкус
  • Мед 30.0 г
  • Риган 10.0 г

Сервиране

  • Червен лук, грилован 500.0 г

Класическа комбинация от сочен стек, сладки картофи и салатена смес със заливка

...

Начин на приготвяне

  1. Грилован ентрекот

    Нарежете ентрекота на резени, подправете с Knorr мащерка, разбъркана с олио. Оставете месото за 2 часа в хладилника. Подправете на вкус със сол и черен пипер и изпечете на грил.
  2. Сладки картофи

    Нарежете сладките картофи на по-дебели ивички, посолете и добавете розмарин на вкус, полейте с олио и ги изпечете на грил.
  3. Салатена смес

    Пригответе салатения сос със ситно нарязаните зеленчуци.Овкусете със соса марулята преди сервиране.
  4. Сервиране

    Сервирайте грилования ентрекот със сладките картофи, салатената смес и грилования лук.