Menu

Съставки

+

Смокините

  • Смокини 2.0 кг
  • Прошуто 300.0 г
  • Орехи 100.0 г
  • Синьо сирене 300.0 г
  • Коняк 50.0 мл
  • Черен пипер 4.0 г

Аспержите:

  • Аспержи 1.0 кг
  • Knorr Primerba провансалски билки 40.0 г
  • Сол 10.0 г
  • Черен пипер 4.0 г

Презентация


Сочни смокини, аспержи, прошуто и синьо сирене съчетани с ароматни провансалски билни и лек дресинг, са чудесно предложение за предястие към вашето меню

...

Начин на приготвяне

  1. Смокините

    1. В малка купа смесете съставките за плънката: орехи, синьо сирене, коняк и пипера.
    2. Нарежете смокините на половина, но не към основата. Издълбайте вътрешността и напълнете смокините с плънката.
    3. Завийте с прошуто смокините. Ако е необходимо, използвайте клечка за зъби, за да ги фиксирате.
    4. Намазнете грила и запечете по 1-2 минути от всяка страна.
  2. Аспержите:

    1. Обелете аспержите, измийте със студена вода и оставете водата да се отцеди. Поставете в подходящ съд като добавите зехтин и Primerba Провансалски билки. Оставете да се маринова в продължение на 10-15 минути.
    2. Загрейте грила до средна степен и изпечете аспержите за 2-3 минути.
  3. Презентация

    1. При сервирането овкусете аспержите с Hellmann's Цитрусов винегрет
    2. Поставете отгоре смокините и добавете Hellmann's Мед и горчица.
    3. Рецептата може да поднесете като гарнитура към пилешко месо.