Menu

Съставки

+

Котлетите:

За бататът:

  • Батат (сладък картоф) 200.0 г
  • Rama Combi Profi
  • Сол 2.0 г
  • Черен пипер 2.0 г

Баничките:

Соса:


Бататът или сладкият картоф е все по-разпознаваем като гарнитура, основна съставка за супи, огретени и други ястия. Това е нашето предложение за гарнитура към агнешки котлети.

...

Начин на приготвяне

  1. Котлетите:

    1. Овкусете агнешкото с Knorr Универсална подправка за грил и запечатайте в нагрят тиган или на плоча.
    2. Предварително накълцайте билките и оваляйте месото в тях.
    3. Печете 12 минути на 190 градуса.
  2. За бататът:

    1. Нарежете бататът на шайби, овкусете със сол и пипер и напръскайте с Rama Combi Profi.
    2. Печете на 180 градуса около 20 минути.
  3. Баничките:

    1. Нарежете корите на квадрати, в средата поставете Primerba Червено песто и натрошените орехи.
    2. Завийте баничката като намазвате с яйце и залепете краищата.
    3. Печете котлетите за 7-8 минути.
  4. Соса:

    1. Пригответе соса като към вряща вода прибавите Knorr Деми глас сос и бъркайте около 5 минути на умерен огън. Добавете Knorr Primerba провансалски билки и накрая маслото, след което разбъркайте добре.
  5. Презентация:

    1. Поставете котлетите в подходяща чиния, до тях ветрило от батата, след което залейте със сос и отстрани поставете баничката.