Menu

Съставки

+

Праз лук:

  • Праз лук 100.0 г
  • Сол на вкус

За мусът от скариди:

  • Скариди 300.0 г
  • Белтък 2.0 бр
  • Rama Cremefine 15% 50.0 мл
  • Сол на вкус

За мусът от сьомга:

  • Сьомга 300.0 г
  • Белтък 2.0 бр
  • Сол на вкус
  • Rama Cremefine 15% 50.0 мл

Приготвяне на рулото:


Какво ще кажете за комбинацията от сьомга, скариди, праз и моркови? Струва си да опитета, нали?!

...

Начин на приготвяне

  1. Праз лук:

    1. Сварете водата със сол и бланширайте празът за 3 минути, след което оставете да се охлади в ледена вода.
  2. За мусът от скариди:

    1. Блендирайте суровите скариди с белтъка, сол и Rama Cremefine 15%, докато не се получи хомогенна смес. Овкусете със сол и пипер.
  3. За мусът от сьомга:

    1. Блендирайте суровите скариди с белтъка, сол и Rama Cremefine 15%, докато не се получи хомогенна смес.
  4. Приготвяне на рулото:

    1. Сложете кухненско фолио върху масата, разпределете равномерен слой от плънката със скариди върху него, сложете бейби спанак отгоре, добавете плънката от сьомга върху листата, след което сложете останалите листа от спанак с бланширания праз по средата. Навийте сместа под формата на цилиндър и запечатайте краищата на фолиото.
    2. Вакуумирайте рулото в торбичка за готвене „су вид“. Гответе на водна баня при контролирана температура от 60 °C в продължение на 30 минути.
    3. Охладете рулото в ледена вода.
    4. Сварете морковите във вода с Knorr Професионален зеленчуков бульон.
    5. Блендирайте сварените моркови с Rama Cremefine 15% в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес. Пригответе желето според упътването и го смесете с пюрето от моркови.
    6. Потопете рулото в жълтата течност, изцедете го и го оставете да изстине в хладилника. Повторете процеса 2 – 3 пъти, докато не получите равномерно покритие.
    7. Нарежете рулото след като изстине.