Menu

Съставки

+

Филето:

Ризотото:

Соса:

  • Knorr Тайландска червена къри паста 15.0 мл
  • Rama Cremefine 15% 20.0 мл

Украса:

Презентация:


Филето от треска е крехко и сочно, a когато е приготвено на тиган или плоча вкусът става неустоим. Гарнитурата от ароматно ризото и пикантния сос завършват класиката.

...

Начин на приготвяне

  1. Филето:

    1. Овкусете рибата с Knorr подправка за маринати риба и морски дарове и печете в намазнен тиган или на плоча до готовност.
  2. Ризотото:

    1. Запържете ситно нарязан лук в зехтин. Добавете ориза, бъркайте 2-3 минути. Добавете виното и бъркайте, докато изври. Във врящата вода добавяте Knorr зеленчуков бульон, махнете от огъня и разбъркайте.
    2. Добавете бульона на порции, за да се свари равномерно оризът. Когато е готов добавете лимон и пармезан. Разстелете равномерно ориза върху тавичка с хартия за печене (с дебелина около 2 см) с помощта на шпатула.
    3. Поставете в хладилник и като се стегне извадете и направете формички. Преди завършване на ястието, оваляйте равномерно в Knorr Maizena Царевично нишесте, поставете в намазнен нагрят тиган. Печете до златисто от двете страни и махате от огъня.
  3. Соса:

    1. Кипнете Rama cremefine и добавете Knorr тайландска червена къри паста. Разбъркайте добре и махате от огъня.
  4. Украса:

    1.Нарежете тиквичките на тънки ленти и овкусете със сол.
    2.Оваляйте добре вKnorr Maizena Царевично нишесте и изпържете на маслена баня.
    3. Поставете ги върху кухненска хартия.
  5. Презентация:

    1. Презентирайте ястието, като поставите рибата върху ориза, отгоре се поставя чипса от тиквички. Около ориза се прави ринг от соса и цялото ястие се поръсва с цитрусовия дресинг.
    2. Украсете с цветя, кори лимон или кълнове.