Menu

Съставки

+

За тестото:

  • Масло 50.0 г
  • Брашно за поръсване
  • Охладено многолистно тесто 600.0 г

За плънката:

  • Шалот 30.0 г
  • Олио 20.0 мл
  • Див лук 10.0 г
  • Пресен магданоз 10.0 г
  • Knorr Primerba провансалски билки 15.0 г
  • Яйце (жълтък) 2.0 бр
  • Яйце 1.0 бр
  • Козе сирене 100.0 г
  • Rama Cremefine 15% 150.0 мл

Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За тестото:


    За тестото:
    1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.
    2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно.
    3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm.
    4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставетевърху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C.
  2. За плънката:

    1.Задушете за 2-3 минути шалота, смесете в купа с ситно нарязан див лук, ситно нарязания магданоз и Primerba провансалски билки в съд на слаб огън за 1 минута. Оставете сместа да изстине.
    2. Смесете жълтъка и цяло яйце в купа, добавете козе сирене, Rama Cremefine 15%,и задушените подправки.
    3. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги напълнете със сместа от козе сирене и подправки, сложете ги във фурната и ги печете в продължение на10-13 минути.
    4. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 30 – 40 минути, преди да ги сервирате, след което ги украсете.