Паеля с морски дарове
Интензивният вкус и уникалният аромат на морски дарове, е разковничето на тази традиционна рецепта - морска паеля със скариди, миди и калмари, родена в провинция Валенсия, Испания.

Съставки
Приготвяне на паелята
-
Ориз (с кръгли зърна, за паеля) 800.0 г
-
Скариди 200.0 г
-
Омар 200.0 г
-
Калмари 200.0 г
-
Миди 200.0 г
-
Миди Вонголе 150.0 г
-
Чесън 50.0 г
-
Зрели домати / Белени от консерва 600.0 г
-
Червени чушки 300.0 г
-
Зехтин 100.0 мл
-
Грах 200.0 г
Начин на приготвяне
-
Приготвяне на паелята
Поставете мидите в тенджера с малко вода на тих огън, докато се отворят, след което ги прецедете.
Сложете да заври около 1.5 мл вода, добавете Knorr течен бульон морски дарове, Knorr Рибен бульон, Knorr шафранова паста и разбъркайте. Варете на тих огън за няколко минути след това свалете тенджерата от котлона.
Сложете зехтина в тава за паеля и задушете ситно нарязания чесън, нарязаните на кубчета домати и нарязаните чушки за около 5 минути. Добавете мидите вонголе и калмарите. Добавете предварително приготвения бульон, както и този получен от варенето на мидите.
Когато започне да ври, добавете ориза и разбъркайте внимателно. Оставете за 10 минути на умерен огън, след това още 6 минути на бавен огън.
5 минути преди да е готова паелята, добавете омара и скаридите. Когато е готово, свалете от котлона, сложете останалите миди и покрийте с фолио. Оставете за няколко минути да почине преди да сервирате.