Филе Джон дори (Светипетрова риба) с картофено пюре, шафранова паста и хрупкав праз
Рибата и шафранът се съчетават много добре както вкусово, така и цветово. Липсва само празът, за да бъде комбинацията идеална.

Съставки
За филето
-
Филе Светипетрова риба 2 кг
-
Зехтин 50 мл
За картофения крем
-
Вода 1000 мл
-
Сол 10 г
-
Краве масло 50 г
За праза
-
Праз лук 200 г
-
Слънчогледово олио за пържене 200 мл
Начин на приготвяне
-
За филето
За филето Овкусете рибата с описаните съставки. Гответе на пара в конвектомат на 70° за 25 мин -
За картофения крем
Кипнете 2/3 от водата, шафранова паста, масло и сол. Добавете 1/3 студена вода, след това картофеното пюре и разбъркайте. -
За праза
Нарежете праза на жулиени. Оваляйте в царевичното нишесте и изпържете в сгорещено олио. -
Презентация
Поставете като основа картофения крем с шафранова паста. Поставете филето риба с хрупкавия праз отгоре и сервирайте.