Червена боровинка – Горчивата изненада
Описание
Пълното наименование на червената боровинка е едроплодна червена боровинка и е свързано с боровинката. Расте главно в Северна Америка, но също и в Латвия и Холандия. Плодовете се отглеждат дори в някои германски блата.
Съчетаване с храни
В САЩ червените боровинки традиционно са в менюто за Деня на благодарността. Тяхната кисела нотка допълва перфектно ястията от дивеч, например в сос с череши. Червените боровинки също намират идеални партньори за вкус в ябълките. Например, те добавят вълнуващи акценти към зелевата салата с ябълка. Специалният, горчив вкус на червени боровинки се съчетава със силни сирена, розмарин или тъмен шоколад. В коктейлите се съчетава добре с горчиви партньори като портокалов ликьор, като например в известния коктейл Cosmopolitan.
Рециклиране на остатъци
Остатъците от боровинки са страхотен акцент в тестото за хляб.