Menu

Съставки

+

За тарталетите:

  • Готово маслено тесто 160.0 г
  • Брашно за поръсване

За плънката:

  • Диви гъби 150.0 г
  • Масло 20.0 г
  • Шалот 100.0 г
  • Чесън, ситно нарязан 15.0 г
  • Ситно нарязан магданоз 20.0 г
  • Яйца 3.0 бр
  • Rama Cremefine 31% 50.0 мл
  • Крема сирене 100.0 г
  • Микро – салати за украса

Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За тарталетите:

    1. Загрейте предварително фурната до 200 °C.
    2. Разточететестотос дебелина 2 мм.
    3. Намажете 10 формичкис маслото и ги поръсете с брашно, след което поставете тестото във всеки съд. Надупчете тестото с помощта на вилица. Оставете съдовете в хладилника, докато не станете готови за пълнене.
  2. За плънката:

    1. Разтопете масло в тиган, добавете нарязаните на кубчета диви гъби, смесени с наситнения и задушен предварително шелот, сотирайте ги леко за 5 минути, след което добавете бялото вино и ситно нарязания чесън и оставете да ври, докато се изпари течността в тигана, след което добавете ситно нарязания магданоз. Оставете сместа настрана, за да изстине.
    2. Намажете всяка тарталета сразбитите яйца и ги сложете в предварително загрята фурна за 10 – 12 минути. Извадете тарталетите и ги оставете да изстинат.
    3. Смесете леко сотираната гъбена смес с Rama Cremefine 31%, крема сирене и напълнете всяка тарталета с приготвената смес.
    4. Сложете тарталетите във фурната за 10-12 минути на 180 °C.
    5. Извадете тарталетите от фурната, оставете ги да изстинат и ги украсете с микро салати или пресни подправки, преди да ги сервирате.