Menu

Съставки

+

За плънката:


Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

...

Начин на приготвяне

  1. За тарталетите:

    1. Загрейте предварително фурната до 190 °C.
    2. Намажете тарталетите с маслото и ги поръсете с брашно.
    3.Разточете, докато не стане с дебелина 2 мм.
    4. Разрежете тестото спрямо размера на формичките за печене и напълнете всяка, като го притискате леко към формата за тарта. Сложете съдовете в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути.
  2. За плънката:

    1. Пригответе пюрето от тиква:
    -обелете и нарежете на кубчетата тиквата, след което я сварете в зеленчуковия бульон, приготвен от горещата вода и Knorr Професионален зеленчуков бульон. Отцедете кубчетата и пригответе пюрето в кухненски робот.
    2. Смесете пюрето от тиква с жълтъците и яйце, добавете Rama Cremefine 31%, козе сирене, Knorr Primerba къри и прясно смлян черен пипер и бъркайте, докато не получите хомогенен крем.
    3. Извадете тарталетите от фурната, оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги напълнете с крема от тиква, сложете по 2 половини от смокините върху всяка тарта и поръсете тартите с листа от прясна мащерка.
    4. Поставете тарталетите във фурната и ги печете 10-12 минути.
    5. Оставете ги да изстинат за няколко минути, след което поръсете отгоре с листа от дива мащерка.