Традиционно испанско гаспачо (Gaspacho Andaluz)
С поздрави от слънчева Испания

Съставки
Приготвяне на гаспачото
-
Домати от консерва 1.5 кг
-
Краставици 300.0 г
-
Червени чушки 200.0 г
-
Зехтин 50.0 мл
-
Пресен босилек 4.0 г
-
Сол 2.0 г
Приготвяне на зеленчуковото шишче
-
Краставици 150.0 г
-
Червени чушки 320.0 г
-
Чери домати 100.0 г
-
Зехтин 30.0 мл
Начин на приготвяне
-
Приготвяне на гаспачото
Пригответе доматената супа на Кнор, според опаковката, оставете да изстине. Сложете всички съставки в бледър и пюрирайте на висока скорост, до получаване на хомогенна смес.
Подправете със солта и черния пипер.
Сервирайте супата студена.
-
Приготвяне на зеленчуковото шишче
Наречежете краставиците и чушките, както желаете.
Нарежете чери доматите на половинки.
Мариновайте всички зеленчуци със зехтин и ги забодете на шишчета.
Запечете леко шишчетата на тиган.
-
Съвет
Сервирайте гаспачото с гризини и хамон.