Картофени понички
Ястието, с което ще спечелите сърцата, е чиния с понички. Накарайте гостите си да закопнеят за още с тази рецепта за понички.

Съставки
Тесто
-
Брашно 500.0 г
-
Студена вода 550.0 мл
-
Маргарин 150.0 г
-
Яйчен жълтък 120.0 г
-
Сол 15.0 г
-
Обезмаслено мляко на прах 50.0 г
-
Захар 100.0 г
-
Подобрител за хляб 5.0 г
-
Мая 15.0 г
Начин на приготвяне
-
Тесто
- Смесете всички сухи съставки без солта, добавете яйцата и водата и бъркайте, докато сместа се сгъсти. Добавете масло, сол и разбъркайте докато се получи тесто с максимална температура от 28 °C.
- Оставете тестото да престои 15 минути, след което се размесва отново.
- Оставете го да престои още 15 минути, оформете и изрежете поничките от тестото, подредете ги в съд за втасване на тесто и изчакайте 60 минути, докато тестото втаса.
-
Пържене на поничките
- Загрейте олиото до ± 170 °C и изпържете от двете страни, докато станат готови.