Тарталети с крем от целина, пармезан и кълнове от грах
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тарталетите:
-
Масло 50.0 г
-
Брашно за поръсване
-
Охладено многолистно тесто 600.0 г
За плънката:
-
Целина 500.0 г
-
Гореща вода 1200.0 мл
-
Яйце (жълтък) 4.0 бр
-
Шалот 20.0 г
-
Чесън 10.0 г
-
Настърган пармезан 100.0 г
-
Олио 20.0 мл
-
Rama Cremefine 31% 200.0 мл
-
Лента хрупкав бекон за украса
Начин на приготвяне
-
За тарталетите:
1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.
2. Намажете формичките с маслото и ги поръсете с брашно.
3. Поръсете брашно върху масата и разточететестото върху нея с дебелина 2 mm.
4. Разрежете тестото спрямо размера формичките за печене, поставете тесто, като го притискате леко. Сложете съдовете в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C. -
За плънката:
1. Обелете и нарежете на малки парчета целината, след което я добавете към съд с гореща вода, добавете Knorr Професионален зеленчуков бульон и варете до готовност, след което пюрирайте в кухненски робот.
2. Задушетге за 3-4 минути чесъна и наситнения шелот.
3. Оставете пюрето да изстине в кухненския робот, след което добавете жълтъка, задушените шалот и чесън, прясно настърган пармезан и Rama Cremefine 31%.
4. Блендирайте цялата плънка в кухненски робот, докато не получите хомогенен крем.
5. Сложете тарталетите в тава, напълнете всяка тарталета с плънка и сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 °C за 8 минути. до златисто
6. Извадете тарталетите от съда, оставете ги да изстинат, сервирайте с кълновете грах и лента хрупкав бекон.