Картофен хляб
Картофите са много подходящи за приготвяне на хляб. Картофеният хляб е чудесен за закуска или за лека следобедна закуска.

Съставки
Начин на приготвяне
-
Брашно 1.0 кг
-
Мая 12.0 г
-
Подобрител за хляб 3.0 г
-
Сол 15.0 г
-
Захар 80.0 г
-
Обезмаслено мляко на прах 30.0 г
-
Маргарин 75.0 г
-
Студена вода 500.0 мл
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне
- Смесете всички сухи съставки и добавете вода и масло. Месете сместа докато се оформи тесто.
- Оставете да престои 20 минути.
- Тестото се размесва отново.
- Оставете да престои още 20 минути.
- Разточете тестото, поръсете го с Knorr Картофи на люспи и го поставете в намазнена тава.
- Оставете тестото да втаса, след което сложете да се пече в продължение на 30 минути във фурна, предварително загрята до 200 °C.