Сьомга със сос Терияки

Съставки
Сьомга:
-
Сьомга 1200.0 г
Зеленчуци и гарнитура
-
Соеви кълнове 300.0 г
-
Червена люта чушка 150.0 бр
-
Жълта люта чушка 150.0 г
-
Зелен лук 100.0 г
-
Моркови 100.0 г
-
Червен лук 150.0 г
Начин на приготвяне
-
Сьомга:
1. Нарежете на порции и мариновайте сьомгата с кожата нагоре в продължение на 30 минути.
2. Загрейте олио в тиган и запечатайте от страната на кожата, докато не стане златистокафява и хрупкава.
3. Обърнете и запържете на средна температура от страната на месото, глазирайте кожата за блясък.
4. Запечатайте леко на тиган двете страни, докато не се карамелизират, отстранете и оставете настрани. -
Зеленчуци и гарнитура
5. Пригответе зеленчуците, запържете лютите чушки, след което добавете морковите, бобовите кълнове и подправете леко със сос Терияки.
6. Аранжирайте сотираните зеленчуци в чиния, сложете сьомгата и гарнирайте с кориандър, жулиени от зелен лук, сусамени семена, тогараши и сервирайте с резен лимон.