Бургер с пилешки шницел
Днес по света съществуват над 400 породи на домашната кокошка. Популярните породи за месо са Бял корниш, бял плимутрок с висока маса. Изборът на пилешко месо е изключително важен за качествения бургер.

Съставки
За пилешкия шницел:
-
Пилешки гърди 130.0 г
-
Яйца 1.0 бр
-
корнфлейкс 60.0 г
-
Брашно за паниране
-
Rama Combi Profi 12.0 мл
-
Сол 2.0 г
-
Черен пипер 2.0 г
Дресинга:
Презентация:
-
Бейгъл 1.0 бр
-
Радичо 10.0 г
Начин на приготвяне
-
За пилешкия шницел:
1. Овкусете пилешките гърди със солта, пипера и Hellmann's Цитрусов винегрет . 2. Панирайте с натрошения корнфлейкс и поставете в предварително намазнена с Rama Combi Profi тавичка. 3. След това напръскайте отгоре и печете в предварително загрят конвектомат или фурна на 220 градуса около 6-7 минути до готовност. -
Дресинга:
1. Смесете в купа Hellmann's Майонеза и Hellmann's Цитрусов винегрет. -
Презентация:
1. Разрежете бейгълът наполовина и запечете на грил или саламандър за 1-2 минути. Намажете с половината от предварително смесените Hellmann's Майонеза и Hellmann's Цитрусов винегрет.2. Поставете салатата и върху нея пилето.Намажете с останалата част от соса. 3. Може да добавите зелени билки - магданоз, див лук, естрагон.