Конфи от лук
Подходящо, както за добавка към меса, така и за супи, бургери и сандвичи.

Съставки
Карамелизиран лук
-
Лук 1.0 кг
-
Масло 100.0 г
-
Вода 100.0 мл
-
Олио 50.0 мл
-
Звездовиден анасон 2.0 бр
-
Коняк 50.0 мл
-
Мед 50.0 г
Начин на приготвяне
-
Карамелизиран лук
Почистете лукът и го нарежете на полумесеци.Запържете в масло и олио на силен огън за няколко минути.Намалете огъня до умерен, добавете водата, бульона и анасона, задушете бавно до омекване.Фламбирайте с коняка, добавете меда, разбъркайте и махнете от котлона. -
Употреба
Подходящ за бургери, сандвичи, супи и месо.