Пиле Якитори

Съставки
Начин на приготвяне
-
Обезкостени пилешки бутчета 1200.0 г
-
Зелен лук 100.0 г
-
Червена люта чушка 10.0 бр
-
Червен лук на резени
-
Зелени люти чушки 20.0 бр.
-
20 бр. Бамбукови шишчета
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне
1. Накиснете шишчетата във вода за 30 минути.
2. Мариновайте нарязаните на кубчета пилешки бутчета с 300 гр Knorr Японски Терияки сос.
3. Подгответе зеления лук.
*Може да се добави към маринатата.
4. Започнете да набождате, като редувате зеления лук с пилешкото месо.
5. Завършете шиша с червена люта чушка и резен червен лук.
6. Загрейте олио в тиган, за да запечатате шишчето, поръсвайте често със сос, за да глазирате, след което добавете шишчето с шито/зелени люти чушки.
7. Сложете в чиния и завършете с препечени сусамени семена.
* Заменете месото с говеждо, еленско или пилешки дреболии (истинските японци използват сърце, черен дроб) и лютите чушки с камби!