Леща с картофи и бекон
Приготвя се лесно, бързо и вкусно. Класика, на която не можеш да устоиш
/main-header.jpg)
Съставки
Приготвяне на лещата
-
Леща 1.0 кг
-
Червен пипер 10.0 г
-
Олио 150.0 мл
-
Бекон 200.0 г
-
Картофи 500.0 г
-
Лук 150.0 г
-
Моркови 150.0 г
-
Магданоз 80.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
-
Сол 6.0 г
Начин на приготвяне
-
Приготвяне на лещата
1. Задушавете лука, нарязаните моркови на ситни кубчета и добавете чесън. След това долейте с вода.
2. Овкусете зеленчуците с червен пипер и прибавате лещата, бульона и картофите. Варете до готовност.
3. При необходимост можете да сгъстите с Knorr Светло Ру до получаване на желаната гъстота.
4. Накрая добавете запържения бекон и поръсете с магданоз.