The Vegetarian Butcher - Мусака с NoMince Meat
Традиционно месно ястие представено във вкусен вегетариански вариант

Съставки
Мусака
-
Олио 200.0 мл
-
Лук 150.0 г
-
Моркови 150.0 г
-
Домати от консерва 300.0 г
-
Кимион 10.0 г
-
Чубрица 5.0 г
-
Магданоз 80.0 г
-
Сол 10.0 г
-
Черен пипер 5.0 г
-
Брашно 200.0 г
-
Яйца 4.0 бр
-
Кисело мляко 500.0 г
-
Сол 4.0 г
-
Черен пипер 3.0 г
Начин на приготвяне
-
Мусака
- Задушавате нарязаните на дребни кубчета лук и моркови(Brunoise) в олиото за 4-5 минути, добавяте НЕкаймата, доматите консерва, нарязаните на средни кубчета (Medium Dice) картофи. Бъркате 3-4 минути, добавяте подправките, бульона и сипвате цялата смес в тавичка. Заливате с гореща вода, да покрие почти догоре картофите, печете на 180 градуса за около 40 минути, докато водата почти се изпари, и картофите омекнат.
- Приготвяте заливката, като разбивате всичи продукти и внимателно заливате мусаката.
- Печете 10 минути или до получаването на златист цвят на 190 градуса.
- Оставя се да изстине хубаво за около 3-4 часа, преди да се снима.