Menu

Съставки

+

Приготвяне на чушките

Сос бешамел


С помощта на The Vegetarian Butcher създадохме традиционна българска рецепта с plant based съставки. Вкусът и текстурата не отстъпват по нищо на добре познатия месен вариант.   

...

Начин на приготвяне

  1. Приготвяне на чушките

    1. Измивате и почиствате чушките откъм дръжката, за да се запази формата.
    2. Нарязвате лука, морковите и целината на малки кубчета (Brunoise) и ги задушавате в олио за 4-5 минути. Добавяте ориза и NoMince, запържвате 2-3 минути, като бъркате постоянно. Добавяте подправките, доматите от консерва и бърката още 3-4 минути.
    3. Добавяте разтворения в 500 мл зеленчуков бульон на порции. След като изври, плънката се оставя настрани, да изстине леко, след което чушките се пълнят до отвора с помощта на лъжица. Внимавайте да не преливат, защото плънката ще набъбне и ще излезе от чушките.
    4. Подреждатe легнали плътно една до друга в тавичка, сипвате вода до средата на чушките и покривате тавичката с алуминиево фолио или капак.
    5. Печете на 180 градуса за 40-50 минути.
    6. Последните 5-6 минути може да поечете на 200 градуса, за да се карамелизират леко.
  2. Сос бешамел

    Смесете всички съставки в касерола и кипнете на котлон. Оставете да ври на слаб огън за 2-3 минути.