
Преди повече от 100 г. Ричард Хелман, немски емигрант в Ню Йорк, основава най-популярната днес марка майонеза, създадена по оригинална рецепта на съпругата му г-жа Хелман. Пътят на известния буркан със синя панделка тръгва от малък магазин за деликатеси, където семейство Хелман предлага майонеза в началото като добавка към сандвичи, а после и в дървени буркани. Успехът на продукта е толкова голям, че Хелман започва да продава в други магазини, а през 1912 г. отваря и първия завод на вече регистрираната запазена марка Hellmann’s, а синята панделка, опасваща дървения дотогава буркан остава запазеният знак на марката.
Свързани статии
Свързани продукти (11)
Какво получавате:
- Достъп до безплатни обучения за готвачи
- Най-добрите рецепти и съвети от готвачи от целия свят
- Най-новите кулинарни трендове
Вече си регистриран?
Влез в профила си тук