Menu

В наши дни има малко индустрии, които са толкова конкурентни, колкото е ресторантьорския бизнес. Ако ще отваряте нов ресторант, ще се нуждаете от нещо повече от възторжен отзив в медиите, за да превърнете успешно своя бизнес в търговски успех. Ето няколко съвета за това как да доминирате на пазара, като използвате своите акаунти в социалните медии.

1. Определенете предимствата и недостатъците на всяка платформа

Например Instagram предлага визуален стимул за действие, който може да превърне гладния последовател в потенциален клиент, а Facebook позволява бързи и остроумни коментари и описание, които представят ресторанта по-атрактивно. 

2. Поддържайте активни своите акаунти в социалните медии

Ако искате да останете в съзнанието на вашия клиент, трябва даимате ежедневни постове. Разбиора се това зависи от вида на акаунта в социалната медия, който използвате. Проучванията показват, че се препоръчва да публикувате максимум по два поста в Instagram и по един във Facebook на ден.

3. Представете добро съдържание

Уверете се, че снимките са ясни, граматиката е правилна, а историите си струват да бъдат чути. Днес никой няма време за посредствени постове.

4. Не забравяйте да посочвате местоположението си и да хаштагвате

Отбелязвамето на местоположението помага на клиентите да намерят вашия ресторант по всяка точка на света. Хаштаговете помагат за свързването на постове с подобни теми или съдържание, затова е хубаво да ги използвате. А така още повече хора ще видят вашият ресторант, ястие или пост. 

5. В крак с актуализациите

Винаги има нови начини да взаимодействате с клиентите по-ефективно. Функции като Instagram stories, Instagrad Live, Facebook Live и 360-градусови снимки (поддържани от Facebook) помагат на всички нас да бъдем по-активни, по-ангажирани и споделящи повече. А какво по-добро от положително мнение от клиентите ти. 

6. Знайте кои приложения работят най-добре за вас

6. Знайте кои приложения работят най-добре за вас

Наемате професионален фотограф за снимките, които публикувате в Facebook или Instagram? Това вече не е задължително - винаги можете да изтеглите приложения за редактиране на снимки като Foodie, Snapseed или VSCO, да повишите качеството на снимките си, без да плащате за това. Независимо дали снимате отблизо, от високо или под ъгъл, важно е снимките да изглеждат апетитно.