UniChef е създаден, за да вдъхновява и подкрепя младите и мотивирани хора в България. Вярваме, че всички млади таланти трябва да имат сцена , на която да покажат своя талант и умения, като в същото време да намерят и мотивация да се учат и непрекъснато да развиват своите знания и умения.
UniChef се ражда през 2015 г., когато Unilever Food Solution отправи сериозно предизвикателство към професионалните готвачи в България. Те трябваше да участват и да спечелят! Лесен механизъм и големи награди!
По време на първото издание на кулинарното предизвикателство, сили мериха над 100 участника, а победител бе 17 годишната Ваня Найденова. Тя впечатли журито с филе от норвежка сьомга върху полента с пресен спанак и отлежал пармезан.

Наградата за нея бе тридневна екскурзия до Будапеща с акредитация за най-голямото кулинарно събитие през май 2016 г. - европоейските финали Bocuse D`or.

UniChef 2.0
Второто издание на кулинарното състезание внесе допълнително емоции на кулинарната сцена, а напреварата стана още по-успорвана. През 2016г участниците бяха разделени в две категории, където професионалисти и ученици се състезаваха рамо до рамо.
С много страст и вдъхновение участниците се включиха в битката за първото място и впечатлиха журито с майсторски техники, креативни ястия и интересни вкусове.
Антонио Иванов грабна първото място при професионалистите, а неговата рецепта бе телешки стек върху ризото със сушени домати, спанак и сотирани зеленчуци.

Той спечели четиридневна екскурзия през януари 2017г до Лион с акредитация за световния финал на кулинарните Оскари - Bocuse D`or 2017.
Победител при учениците бе Христо Фильов, който впечатли журито с печена риба фагри с хрупкава коричка от панко, аншоа, уасаби и сусам.

Той получи 500лв индувудуална награда, а с достойното си участие спечели и награда за своето училище – 1000 лв ваучер за професионално оборудване.
Виж каква беше атмосферата по време на UnIChef 2.0
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.
