Гриловани зеленчуци, поднесени с хумус и „Салса верде“
Семпла, вкусна и атрактивна презентация на зеленчуково ястие

Съставки
Зеленчуци
-
Тиквички 1100 г
-
Моркови 1 кг
Хумус
-
Печени чушки 50 г
-
Чесън 20 г
-
Лимонов сок 80 мл
-
Зехтин 50 мл
-
Сусамово олио 20 мл
-
Сол, черен пипер - на вкус
Салса верде
-
Прясна мента или джоджен 10 г
-
Сок от лимон 100 мл
-
Зехтин 150 мл
-
Аншоа 15 г
-
Зелен лук 30 г
Начин на приготвяне
-
Зеленчуци
Нарежете зеленчуците по желания от вас начин и ги изпечете на грил. -
Хумус
Нарежете чушките на ситни кубчета и ги оставете настрани за украса. Сложете всички продукти за хумус в блендер и пасирайте. -
Салса верде
Добавете Primerbа босилеково песто към ситно нарязани листа от мента, пресен зелен лук и аншоа. Добавете зехтин, лимонов сок и разбъркайте. -
Сервиране
Сервирайте грилованите зеленчуци с хумус и салса верде, поръсени с нарязаната на кубчета грилована чушка.