+

Зеленчуци

  • Тиквички 1100.0 г
  • Моркови 1.0 кг
  • Алабаш 1200.0 г

Хумус

  • Печени чушки 50.0 г
  • KNORR Кимион 20.0 г
  • Чесън 20.0 г
  • Лимонов сок 80.0 мл
  • Зехтин 50.0 мл
  • Сусамово олио 20.0 мл
  • Сол, черен пипер - на вкус
  • Нахут консерва 500.0 г
  • Сусамов тахан 120.0 г

Салса верде

  • Прясна мента или джоджен 10.0 г
  • Сок от лимон 100.0 мл
  • Зехтин 150.0 мл
  • Primerba Босилеково песто 20.0 г
  • Аншоа 15.0 г
  • Зелен лук 30.0 г
  1. Зеленчуци

    Нарежете зеленчуците по желания от вас начин и ги изпечете на грил.
  2. Хумус

    Нарежете чушките на ситни кубчета и ги оставете настрани за украса.Сложете всички продукти за хумус в блендер и пасирайте.
  3. Салса верде

    Добавете Primerbа босилеково песто към ситно нарязани листа от мента, пресен зелен лук и аншоа.Добавете зехтин, лимонов сок и разбъркайте.
  4. Сервиране

    Сервирайте грилованите зеленчуци с хумус и салса верде, поръсени с нарязаната на кубчета грилована чушка.