+

За калмарите:

За портокалово-морковената заливка:

  • Моркови 200 г
  • Сок от портокал 100 мл
  • Желатин 30 г
  • Сол и пипер на вкус

За магданозената обвивка:

  1. За калмарите:

    1. Почистете и измийте калмарите с течаща студена вода. Разцепете ги по дължина и ги разстелете.
    2. Сотирайте леко скаридите и парчетата сьомга в намазнен тиган. В кухненски робот блендирайте до хомогенна смес сьомгата, скаридите и белтъка заедно с Primerba Паста от скариди и Rama Cremefine 15%.
    3. Добавете ситно нарязан лук към плънката.
    4. Напълнете калмарите и с помощта на клечки за зъби ги„зашийте“.Запечатайте от всички страни за по 1 минути в силно нагрят, намазнен тиган.
    5. Поставете калмарите в пликчета и вакумирайте. Поставете в конвектомат или в уред на „Су вид“ и гответе на водна баня при контролирана температура от 60 °C в продължение на 25 минути.
    6. Охладете калмарите в ледена вода.
  2. За портокалово-морковената заливка:

    1. Сварете моркови в 200 mл вода. Добавете портокаловия сок. Блендирайте сварените моркови с Rama Cremefine 15% в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес. Разтворете желето според упътването и го смесете с пюрето от моркови. Овкусете със сол и пипер.
    2.Потопете рулото в жълтата течност, изцедете го и го оставете да се стегне в хладилника. Повторете процеса 2 – 3 пъти, докато не получите равномерно покритие.
    3. Нарежете руладата с морковена коричка, след като се желира добре.
  3. За магданозената обвивка:

    1. Бланширайте 200 g магданоз във вряща вода със сол. Добавете горещата вода с разтворения в нея Knorr Течен Зеленчуков бульон Блендирайте магданоза в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес.
    2. Пригответе желатина според упътването. Добавете магданоза, разбъркайте и прецедете през фина цедка. Овкусете със сол и пипер. Сипете сместа в плитка тавичка и поставете в хладилника.
    3. Когато сместа се желира я извадете внимателно и увийте изстиналите калмари.
    4. Поднесете калмарите нарязани на шайби.
+