Калмари, с плънка от сьомга и скариди
Калмари, с плънка от сьомга и скариди представена с две различни обвивки- портокалово-морковената заливка и магданозената обвивки.

Съставки
За калмарите:
-
Калмари Туби 400.0 г
-
Сьомга 400.0 г
-
Коктейлни скариди 200.0 г
-
Белтък 3.0 бр
-
Primerba Паста от скариди 10.0 г
-
Rama Cremefine 15% 50.0 мл
-
Ситно нарязан див лук 10.0 г
-
Сол и пипер на вкус
За портокалово-морковената заливка:
-
Моркови 200.0 г
-
Сок от портокал 100.0 мл
-
Желатин 30.0 г
-
Сол и пипер на вкус
За магданозената обвивка:
-
Магданоз 200.0 г
-
Вода 300.0 мл
-
Желатин 20.0 г
-
Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
-
За калмарите:
1. Почистете и измийте калмарите с течаща студена вода. Разцепете ги по дължина и ги разстелете. 2. Сотирайте леко скаридите и парчетата сьомга в намазнен тиган. В кухненски робот блендирайте до хомогенна смес сьомгата, скаридите и белтъка заедно с Primerba Паста от скариди и Rama Cremefine 15%.3. Добавете ситно нарязан лук към плънката.4. Напълнете калмарите и с помощта на клечки за зъби ги„зашийте“.Запечатайте от всички страни за по 1 минути в силно нагрят, намазнен тиган.5. Поставете калмарите в пликчета и вакумирайте. Поставете в конвектомат или в уред на „Су вид“ и гответе на водна баня при контролирана температура от 60 °C в продължение на 25 минути.6. Охладете калмарите в ледена вода. -
За портокалово-морковената заливка:
1. Сварете моркови в 200 mл вода. Добавете портокаловия сок. Блендирайте сварените моркови с Rama Cremefine 15% в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес. Разтворете желето според упътването и го смесете с пюрето от моркови. Овкусете със сол и пипер. 2.Потопете рулото в жълтата течност, изцедете го и го оставете да се стегне в хладилника. Повторете процеса 2 – 3 пъти, докато не получите равномерно покритие.3. Нарежете руладата с морковена коричка, след като се желира добре. -
За магданозената обвивка:
1. Бланширайте 200 g магданоз във вряща вода със сол. Добавете горещата вода с разтворения в нея Knorr Течен Зеленчуков бульон Блендирайте магданоза в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес. 2. Пригответе желатина според упътването. Добавете магданоза, разбъркайте и прецедете през фина цедка. Овкусете със сол и пипер. Сипете сместа в плитка тавичка и поставете в хладилника. 3. Когато сместа се желира я извадете внимателно и увийте изстиналите калмари.4. Поднесете калмарите нарязани на шайби.