+

За тестото:

  • Масло 50.0 г
  • Брашно за поръсване
  • Охладено многолистно тесто 600.0 г

За плънката:

  • Шалот 30.0 г
  • Олио 20.0 мл
  • Див лук 10.0 г
  • Пресен магданоз 10.0 г
  • Knorr Primerba провансалски билки 15.0 г
  • Яйце (жълтък) 2.0 бр
  • Яйце 1.0 бр
  • Козе сирене 100.0 г
  • Rama Cremefine 15% 150.0 мл
  1. За тестото:

    За тестото:1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно.3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm.4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставетевърху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C.
  2. За плънката:

    1.Задушете за 2-3 минути шалота, смесете в купа с ситно нарязан див лук, ситно нарязания магданоз и Primerba провансалски билки в съд на слаб огън за 1 минута. Оставете сместа да изстине.2. Смесете жълтъка и цяло яйце в купа, добавете козе сирене, Rama Cremefine 15%,и задушените подправки. 3. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги напълнете със сместа от козе сирене и подправки, сложете ги във фурната и ги печете в продължение на10-13 минути.4. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 30 – 40 минути, преди да ги сервирате, след което ги украсете.