Киш с козе сирене и градински подправки
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тестото:
-
Масло 50.0 г
-
Брашно за поръсване
-
Охладено многолистно тесто 600.0 г
За плънката:
-
Шалот 30.0 г
-
Олио 20.0 мл
-
Див лук 10.0 г
-
Пресен магданоз 10.0 г
-
Knorr Primerba провансалски билки 15.0 г
-
Яйце (жълтък) 2.0 бр
-
Яйце 1.0 бр
-
Козе сирене 100.0 г
-
Rama Cremefine 15% 150.0 мл
Начин на приготвяне
-
За тестото:
За тестото:
1. Загрейте предварително фурната до 180 °C.
2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно.
3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm.
4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставетевърху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C.
-
За плънката:
1.Задушете за 2-3 минути шалота, смесете в купа с ситно нарязан див лук, ситно нарязания магданоз и Primerba провансалски билки в съд на слаб огън за 1 минута. Оставете сместа да изстине.
2. Смесете жълтъка и цяло яйце в купа, добавете козе сирене, Rama Cremefine 15%,и задушените подправки.
3. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги напълнете със сместа от козе сирене и подправки, сложете ги във фурната и ги печете в продължение на10-13 минути.
4. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 30 – 40 минути, преди да ги сервирате, след което ги украсете.