Киш с пушена сьомга и праз
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тестото:
-
Масло 50.0 г
-
Брашно 50.0 г
-
Охладено многолистно тесто 600.0 г
За плънката:
-
Праз лук 300.0 г
-
Сол 4.0 г
-
Прясно смлян черен пипер 2.0 г
-
Rama Cremefine 15% 400.0 мл
-
Яйце (жълтък) 3.0 бр
-
Яйце 1.0 бр
-
Прясно смлян пармезан 100.0 г
-
Пушена сьомга 300.0 г
-
Олио 30.0 мл