Киш с пушена сьомга и праз
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За тестото:
-
Масло 50 г
-
Брашно 50 г
-
Охладено многолистно тесто 600 г
За плънката:
-
Праз лук 300 г
-
Сол 4 г
-
Прясно смлян черен пипер 2 г
-
Яйце (жълтък) 3 бр
-
Яйце 1 бр
-
Прясно смлян пармезан 100 г
-
Пушена сьомга 300 г
-
Олио 30 мл
Начин на приготвяне
-
За тестото:
1. Загрейте предварително фурната до 180 °C. 2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно. 3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm. 4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставете върху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C. -
За плънката:
1.В тиган загрейте олиото на слаб огън и сотирайте леко праз нарязан на кубчета за 3 – 4 минути. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Оставете праза да изстине на стайна температура. 2. В купа смесете Rama Cremefine 15%, жълтъка, цяло яйце, и добавете Primerba Червено песто и пармезана. 3. Смесете празената смес с нарязана на кубчета пушена сьомга. 4. напълнете кишовете с плънката и печете в продължение на 10-12 минути. 5. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 30 – 40 минути и ги украсете със ситно нарязан праз.