Киш с пушено сирене, гъби и сладки пиперки
Историята на тартовете датира от древен Рим, където са се приготвяли отворени пайове. Тарталетите са умалени тартове, като те обикновено са от маслено или многолистно тесто, с различни видове плънки –солени и сладки, богати на вкусове. В тях влиза и групата на кишовете. Опитайте нашите предложения, за да направите менюто си по-разнообразно и цветно.

Съставки
За киша:
-
Масло 50.0 г
-
Брашно
-
Охладено многолистно тесто 600.0 г
За плънката:
-
Шалот 30.0 г
-
Червени камби 50.0 г
-
Зелени камби 50.0 г
-
Жълти камби 50.0 г
-
Печурки 100.0 г
-
Яйце (жълтък) 2.0 бр
-
Яйце 1.0 бр
-
Rama Cremefine 15% 100.0 мл
-
Прясно смлян черен пипер 2.0 г
-
Олио 20.0 мл
-
Пушено сирене 100.0 г
Начин на приготвяне
-
За киша:
1.Загрейте предварително фурната до 180 °C.
2. Намажете тарталетите с масло и ги поръсете с брашно.
3. Поръсете брашно върху масата и разточете тестото с дебелина 2 mm.
4. Разрежете тестото спрямо размера на тарталетите поставете върху формата, като леко притиснете. Сложете формичките в хладилника за 10 минути. Надупчете тестото с вилица, след което го изпечете в предварително загрята фурна за 10 минути, като намалите температурата до 160 °C. -
За плънката:
1. В тиган с олио сотирайте на слаб огън, за 3-4 минути шалота, нарязаните на кубчета камби и нарязаните на кубчета гъби. Отстранете тигана от печката, изцедете зеленчуците и оставете плънката да изстине.
2. Смесете 2 жълтъка и 1 цяло яйце в купа, добавете Rama Cremefine 15% и нарязаното на кубчета пушено сирене, смесете и подправете спрясно смлян черен пипер.
3. Извадете кишовете от фурната, оставете ги да изстинат за 5 минути, след което ги напълнете със зеленчуковия микс, изсипете сместа от заквасената сметана и сиренето върху тях. Сложете кишовете във фурната и ги печетеоколо 15минути.
4. Извадете кишовете от фурната и ги оставете да изстинат за 30 – 40 минути, преди да ги сервирате