Морковена крем супа
Най-вкусните съставки, независимо от сезона, могат лесно да бъдат превърнати в горещи супи, идеални за допълване на менюто ви.

Съставки
За крем супата от моркови
-
Моркови 1.8 кг
-
Червени чушки 300 г
-
Лук 100 г
-
Шалот 100 г
-
Праз лук 100 г
-
Чесън 20 г
-
Лимон 100 г
-
Брускети 300 г
-
Люти пресни чушки 20 г
-
Кориандър 6 г
-
Пресен магданоз 30 г
-
Зехтин 50 мл
-
Кедрови ядки 50 г
Начин на приготвяне
-
За крем супата от моркови
Зеленчуците се почистват, измиват се под студена течаща вода и се нарязват на средни парчета. Лютите чушки се изчистват от семките. Пригответе бульона за супата като към 2,5 л вряща вода добавите Knorr течен зеленчуков бульон. Задушете в отделен съд със зехтин, на умерен огън, жълтия лук, шалота, праза и чесъна. Добавете чушките, лютите чушки, кимиона и кориандъра и задушете за още малко. Накрая добавете морковите и разтворения зеленчуков бульон. След като супата заври, добавете бавно и постепенно сока от лимон. Когато зеленчуците са сварени, пасирайте с кухненски робот до финна консистенция, постепено добавяйки зехтин.Съвет: можете да прецедите супата през цедка за максимален гладък ефект. Запържете в малко зехтин кедровите ядки и смесете с настъргана лимонова кора и ситно нарязан магданоз. Крем супата се сервира топла, като поставите отгоре брускетите, кедровите ядки и порсъсите със зехтин.