Menu
+

За крем супата от моркови

  1. За крем супата от моркови

    Зеленчуците се почистват, измиват се под студена течаща вода и се нарязват на средни парчета. Лютите чушки се изчистват от семките.Пригответе бульона за супата като към 2,5 л вряща вода добавите Knorr течен зеленчуков бульон.Задушете в отделен съд със зехтин, на умерен огън, жълтия лук, шалота, праза и чесъна. Добавете чушките, лютите чушки, кимиона и кориандъра и задушете за още малко. Накрая добавете морковите и разтворения зеленчуков бульон.След като супата заври, добавете бавно и постепенно сока от лимон.Когато зеленчуците са сварени, пасирайте с кухненски робот до финна консистенция, постепено добавяйки зехтин.Съвет: можете да прецедите супата през цедка за максимален гладък ефект. Запържете в малко зехтин кедровите ядки и смесете с настъргана лимонова кора и ситно нарязан магданоз.Крем супата се сервира топла, като поставите отгоре брускетите, кедровите ядки и порсъсите със зехтин.