Оризови кюфтенца със сьомга
Оризът е основна съставка в азиатската кухня. Има четири основни техники за приготвяне на ориз на пара, варене, пилаф и ризото. Поднесете ориза по интересен и различен начин като приготвите оризови кюфтенца със сьомга.

Съставки
За оризовите кюфтенца:
-
Белени скариди 500.0 г
-
Скилидки чесън 3.0 бр
-
Червени чушки 300.0 г
-
Зелени чушки 300.0 г
-
Магданоз 1.0 връзка
-
Джинджифил 40.0 г
-
Яйца 4.0 бр
-
Брашно за паниране
-
Олио за пържене на кюфтенцата
-
сьомга филе 500.0 г
-
Ориз 170.0 г
-
Вода 700.0 мл
Съвет от готвачи за готвачи:
-
Кълнове за украса
Начин на приготвяне
-
За оризовите кюфтенца:
1. Сварете ориза в предварително приготвения зеленчуков бульон от Knorr Течен Зеленчуков бульон и врящата вода. Поставете го в цедка.
2. Задушете сьомгата,нарязаните скариди и чушки в част от мазнината. Добавете соевия сос, ориза,чесъна и джинджифила.
3. Смесете всичко в купа, добавете яйцата и от получената смес направете кюфтенца, след което панирайте в брашно и изпържете.
4. Отцедете върху хартия и поднесете в чиния със сосиерка пикантен сос с чили и чесън. -
Съвет от готвачи за готвачи:
1. Намажете чинията за украса с Hellmann's майонеза и поръсете с кълнове.