Парфе от пилешки дробчета и хрупкаво прошуто
Приятна гладка смес от пилешки дробчета, пушен бекон, завършена с хрупкаво прошуто.

Съставки
Начин на приготвяне:
-
Гъши дроб 200.0 г
-
Пилешки дробчета 500.0 г
-
Пушен бекон 100.0 г
-
Шалот 100.0 г
-
Чесън 20.0 г
-
Червено вино 50.0 мл
-
Черешов ликьор 50.0 мл
-
Коняк 25.0 мл
-
Черен пипер 2.0 г
-
Масло 150.0 г
-
Rama Cremefine 31% 200.0 мл
-
Слайсове прошуто 200.0 г
-
Крема сирене 150.0 г
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 110 °C.2. В тиган с незалепващо покритие запържете с половината масло гъши дроб, докато не придобие кафеникав цвят.3. Повторете процеса с пилешките дробчета. Оставете дробчетата в хладилника.4. Използвайте останалото масло в същия тиган, за да сотирате леко шелота, след което, нарязания на кубчета бекон и нарязания чесън.5. Добавете дробчетата, и деглазирайте с червено вино, черешов ликьор и коняка и оставете алкохола да се изпари. 6. Добавете сметаната и оставете на тих огън докато сместа се сгъсти.7. Прехвърлете всички добавки и дробчетата в кухненски робот. Подправете с Knorr Професионален пилешки бульон и пипер.8. Хомогенизирайте всичко до гладка смес.9. Оставете да изстине на стайна температура, след което я изсипете в подходящи купички. Оставете в хладилника за 30 минути.10. През това време разбийте сметаната с крема сиренето. Покрийте с тънък пласт всяка купичка.11. Изсушете прошутото на чипс или го запечете на тиган. Нарежете го на кубчета и го поръсете равномерно върху всяка купичка.