Парфе от пилешки дробчета и хрупкаво прошуто
Приятна гладка смес от пилешки дробчета, пушен бекон, завършена с хрупкаво прошуто.

Съставки
Начин на приготвяне:
-
Гъши дроб 200 г
-
Пилешки дробчета 500 г
-
Пушен бекон 100 г
-
Шалот 100 г
-
Чесън 20 г
-
Червено вино 50 мл
-
Черешов ликьор 50 мл
-
Коняк 25 мл
-
Черен пипер 2 г
-
Масло 150 г
-
Rama Cremefine 31% 200 мл
-
Слайсове прошуто 200 г
-
Крема сирене 150 г
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 110 °C. 2. В тиган с незалепващо покритие запържете с половината масло гъши дроб, докато не придобие кафеникав цвят. 3. Повторете процеса с пилешките дробчета. Оставете дробчетата в хладилника. 4. Използвайте останалото масло в същия тиган, за да сотирате леко шелота, след което, нарязания на кубчета бекон и нарязания чесън. 5. Добавете дробчетата, и деглазирайте с червено вино, черешов ликьор и коняка и оставете алкохола да се изпари. 6. Добавете сметаната и оставете на тих огън докато сместа се сгъсти. 7. Прехвърлете всички добавки и дробчетата в кухненски робот. Подправете с Knorr Професионален пилешки бульон и пипер. 8. Хомогенизирайте всичко до гладка смес. 9. Оставете да изстине на стайна температура, след което я изсипете в подходящи купички. Оставете в хладилника за 30 минути. 10. През това време разбийте сметаната с крема сиренето. Покрийте с тънък пласт всяка купичка. 11. Изсушете прошутото на чипс или го запечете на тиган. Нарежете го на кубчета и го поръсете равномерно върху всяка купичка.