Пилешки крила със сос Терияки

Съставки
Начин на приготвяне
-
Лимонена трева 100 г
-
Пилешки крила 50 бр.
-
Джинджифил 120 г
-
2 супени лъжици мед
-
Черен пипер 5 г
-
За поръсване
-
Люта чушка - нарязана на ситно
-
Нарязан зелен лук
-
Печени сусамени семена
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне
1. Нарежете на ситно лимонената трева. 2. Пригответе джинджифила/пюрето от чесън. 3. Мариновайте пилешките крилца със съставките за маринатата за около 2 часа. 4. Разпределете крилцата в тава върху хартия за печене. 5. Покрийте крилцата с останалата част от маринатата. 6. Печете във фурна в продължение на 35 минути при температура 175 °C. 7. Сервирайте директно и поръсете с допълнително количество сос Терияки, накълцана люта чушка, нарязан зелен лук и печени сусамени семена.