+

Начин на приготвяне:

  • Сушени червени боровинки 100.0 г
  • Коняк 50.0 мл
  • Пилешки гърди 500.0 г
  • Белтък 3.0 бр
  • Rama Cremefine 15% 50.0 мл
  • Слайсове прошуто 120.0 г
  • Rama Combi Profi
  1. Начин на приготвяне:

    1. Накиснете боровинките в коняка. 2. В кухненски робот пригответе хомогенна смес от пилешките гърди, белтъците, Rama Cremefine 15%. Добавете сол, бял пипер и разбъркайте добре.3. Добавете червените боровинки към сместа.4. Покрийте формата за печене с фолио, сложете слайсовете прошуто върху него във формата на ветрило, добавете сместа от месо и я покрийте с краищата на прошутото.5. Печете във фурна, предварително загрята до 80 °C за 1 час.6. Напръскайте тавичка с Rama Combi Profi.7. Извадете патето от формата, сложете го в тавата и го напръскайте равномерно с Rama Combi Profi.8. Гратинирайте патето, предварително загрята до 220 °C фурна, за 3 минути или докато прошутото стане златисто кафяво.9. Нарежете месото когато изстине.

  2. Съвет:

    Можете да замените прошутото със слайсове пушен бекон.