Пилешко пате с червени боровинки и шунка
Пригответе нещо специално и атрактивно, като комбинацията от пилешко, боровинки и прошуто.

Съставки
Начин на приготвяне:
-
Сушени червени боровинки 100.0 г
-
Коняк 50.0 мл
-
Пилешки гърди 500.0 г
-
Белтък 3.0 бр
-
Rama Cremefine 15% 50.0 мл
-
Слайсове прошуто 120.0 г
-
Rama Combi Profi
Начин на приготвяне
-
Начин на приготвяне:
1. Накиснете боровинките в коняка. 2. В кухненски робот пригответе хомогенна смес от пилешките гърди, белтъците, Rama Cremefine 15%. Добавете сол, бял пипер и разбъркайте добре.3. Добавете червените боровинки към сместа.4. Покрийте формата за печене с фолио, сложете слайсовете прошуто върху него във формата на ветрило, добавете сместа от месо и я покрийте с краищата на прошутото.5. Печете във фурна, предварително загрята до 80 °C за 1 час.6. Напръскайте тавичка с Rama Combi Profi.7. Извадете патето от формата, сложете го в тавата и го напръскайте равномерно с Rama Combi Profi.8. Гратинирайте патето, предварително загрята до 220 °C фурна, за 3 минути или докато прошутото стане златисто кафяво.9. Нарежете месото когато изстине.
-
Съвет:
Можете да замените прошутото със слайсове пушен бекон.