+

Начин на приготвяне:

  1. Начин на приготвяне:

    1. Накиснете боровинките в коняка.
    2. В кухненски робот пригответе хомогенна смес от пилешките гърди, белтъците, Rama Cremefine 15%. Добавете сол, бял пипер и разбъркайте добре.
    3. Добавете червените боровинки към сместа.
    4. Покрийте формата за печене с фолио, сложете слайсовете прошуто върху него във формата на ветрило, добавете сместа от месо и я покрийте с краищата на прошутото.
    5. Печете във фурна, предварително загрята до 80 °C за 1 час.
    6. Напръскайте тавичка с Rama Combi Profi.
    7. Извадете патето от формата, сложете го в тавата и го напръскайте равномерно с Rama Combi Profi.
    8. Гратинирайте патето, предварително загрята до 220 °C фурна, за 3 минути или докато прошутото стане златисто кафяво.
    9. Нарежете месото когато изстине.

  2. Съвет:

    Можете да замените прошутото със слайсове пушен бекон.
+