Menu

Съставки

+

За риба тон:

За плънката:

  • Сьомга 400.0 г
  • Белтък 3.0 бр
  • Копър 20.0 г
  • Сол 10.0 г
  • Бял пипер 3.0 г

За магданозената обвивка:

за млечната заливка

  • Rama Cremefine 15% 450.0 мл
  • Фреш от лимон или лайм 50.0 мл
  • Желатин 20.0 г

Поднесете по различен и нестандартен начин риба тон с мус от сьомга и различни заливки.

...

Начин на приготвяне

  1. За риба тон:

    1. Нарежете риба тон на ленти с размер 2 x 2 cm. Овкусете с Hellmann's Цитрусов винегрет и оставете да се маринова за 30 минути. Запечатайте на намазнен тиган по 1 минута от всяка страна.
  2. За плънката:

    1. Използвайте кухненски робот, за да блендирате сьомга с белтъка и Rama Cremefine 15%, докато се получи хомогенна смес.2. Сложете кухненско фолио, поставете лист хартия за печене и разпределете равномерно плънката от сьомга върху него.3. Нарежете пресен копър на ситно, оваляйте лентите маринована риба тон в него и ги сложете в рибената плънка.4. Навийте фолиото с плънката под формата на цилиндър и запечатайте краищата му.5. Вакумирайте рулото в торбичка за готвене „су вид“. Гответе при температура от 60 °C в продължение на 25 минути.6. Охладете рулото в ледена вода.
  3. За магданозената обвивка:

    1.Бланширайте 200 g магданоз във вряща вода и Knorr Течен Зеленчуков бульон.Блендирайте магданоза в кухненски робот, докато не получите хомогенна смес. 2. Пригответе желатина според упътването. Добавете магданоза, разбъркайте и прецедете през фина цедка. Овкусете със сол и пипер. Сипете сместа в плитка тавичка и поставете в хладилника. 3. Когато сместа се желира я извадете внимателно и увийте рулата от сьомга.
  4. за млечната заливка

    1. Кипнете Rama Cremefine 15%, добавете фрешът от лимон, сол, пипер и добавете приготвения според опаковката желатин, докато не се разтвори. Оставете 20 минути и прецедете сместа. 2. Сипете сместа в тавичка и оставете в хладилник за 30 минуити. Увийте охладеното руло с получената желирана заливка.