+

За крема с хрян и горчица

За салатата

  • Жито, сварено 1 кг
  • Брюкселско зеле, разрязано наполовина, запечено 700 г
  • Тиква, нарязана на малки кубчета, изпечена 700 г
  • Пащърнак, стръкове, запечен 700 г
  • Бейби спанак 100 г
  • Сол на вкус
  • Лимонов сок 100 мл
  • Черен пипер на вкус
  • Стек от карфиол, грилован 900 г
  • Запечени бадеми 200 г
  • Крем от хрян и горчица, приготвен
  • Провансалски билки 20 г
  1. За крема с хрян и горчица

    • Смесете съставките и разбъркайте.
  2. За салатата

    • В тиган за сотиране загрейте житото, брюкселското зеле, тиквата, пащърнака и спанака, докато се затоплят и спанакът започне да омеква. Добавете сол, черен пипер, провансалски билки и лимонов сок на вкус.
    • Сложете сместа със житото в чинията, сложете карфиола отгоре и полейте с крема с хрян, майонеза и горчица, декорирайте с бадеми.