Салата с грилован карфиол и крем от хрян и горчица
Богата салата, която може да бъде предложена като ястие, съчетаваща жито, запечено брюкселско зеле и пащърнак с грилован стек от карфиол и препечени бадеми.

Съставки
За крема с хрян и горчица
-
Хрян, приготвен 30 г
За салатата
-
Жито, сварено 1 кг
-
Брюкселско зеле, разрязано наполовина, запечено 700 г
-
Тиква, нарязана на малки кубчета, изпечена 700 г
-
Пащърнак, стръкове, запечен 700 г
-
Бейби спанак 100 г
-
Сол на вкус
-
Лимонов сок 100 мл
-
Черен пипер на вкус
-
Стек от карфиол, грилован 900 г
-
Запечени бадеми 200 г
-
Крем от хрян и горчица, приготвен
-
Провансалски билки 20 г
Начин на приготвяне
-
За крема с хрян и горчица
- Смесете съставките и разбъркайте.
-
За салатата
- В тиган за сотиране загрейте житото, брюкселското зеле, тиквата, пащърнака и спанака, докато се затоплят и спанакът започне да омеква. Добавете сол, черен пипер, провансалски билки и лимонов сок на вкус.
- Сложете сместа със житото в чинията, сложете карфиола отгоре и полейте с крема с хрян, майонеза и горчица, декорирайте с бадеми.