Салата с киноа с круши, целина, орехи и карпачо от осолено месо
Киноата произхожда от Южна Америка, киноата е силно протеинова храна и без никакво съдържание на глутен, затова е идеална за безглутенови вегетариански/вегански диети. Богата на фибри и минерали, тя има деликатен вкус, който се съчетава добре с различни ястия

Съставки
Киноа:
-
Киноа 500.0 г
-
Knorr телешки бульон без алергени 15.0 г
-
Вода 15.0 л
-
Моркови 250.0 г
-
Целина 250.0 г
-
Кромид лук 100.0 г
-
Круши 5.0 бр
Карпачо
-
Аншоа 10.0 бр
-
Целина
-
Орехи 150.0 г
-
Микс от свежи салати 200.0 г
-
Карпачо от осолено телешко бонфиле 200.0 г
Начин на приготвяне
-
Киноа:
1. Изплакнете киноата под течаща вода.2. В тенджера задушете селарито, морковите и лука със зехтин. След като зеленчуците омекнат, добавете киноата и разбъркайте хубаво.3. Разтворете бульона в 1,5 л топла вода, оставете да заври и да къкри за 2 минути. Добавете готовия бульон към киноата и зеленчуците и гответе като ризото.4. Отстранете от огъня и добавете нарязаните круши. -
Карпачо
1. Изийте селарито и го нарежете на тънки ивици. Поставете го в студена вода.2. Нарежете осоленото карпачо на тънки слайсове и добавете по 1 филе аншоа на порция.3. Подправете салатния микс със сол и зехтин.4. Сервирайте киноата с круши в центъра и гарнирайте с няколко парчета осолено карпачо, орехите и накъдрената целина