Салата с пиле и кейл
Салата с гриловано пиле и хрупкав кейл, горчичено меден сос, авокадо и хрупакава тортила - експлозия от различни вкусове и текстури.

Съставки
За дресинга
-
Авокадо 250 г
За хрупкавите тортилени ленти
-
Тортила 10 бр.
-
Сол 5 г
За салатата
-
Листа от кейл 1 кг
-
Гриловани пилешки гърди 1 кг
-
Царевица от консерва 350 г
-
Моркови 500 г
-
Червен лук 500 г
-
Червени чушки 500 г
-
Репички 300 г
Начин на приготвяне
-
За дресинга
Смесете авокадото, почистено и нарязано на кубчета или го пасирайте, заедно с Hellmann's Мед и горчица и след това изсипете цялата смес в подходяща купа. Дръжте я в хладилника до момента на сервиране. -
За хрупкавите тортилени ленти
Нарежете тортилите на тънки ивици, разпределете ги върху тава с хартия за печене и ги поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-12 минути. Подправете със сол и Knorr млян черен пипер -
За салатата
Поставете във всяка купа 100 г листа от кейл, 140 г гриловани пилешки гърди нарязани на кубчета, 50 г моркови нарязани на жулиени, 50 г червен лук нарязан на жулиени, 50 червени чушки нарязани на ленти, 35 г царевица и 75 г от дресинга с мед и горчица и авокадо. Сервирайте отгоре с хрупкавите тортилени ленти, както и тънки резенчета репички. За поръчки за вкъщи или доставка, сервирайте дресинга отделно.