+

За салатата:

  • Тофу 700 г
  • Хрупкави листа Нори, нарязани
  • Печено сусамово семе 50 г
  • Лотус, пържен на чипс 50 г
  • Пресен лук, нарязан на ситно или на тънки слайсове 100 г
  • Краставица 500 г

За дресинга:

  1. За салатата:

    1. Нарежете тофу-то на правоъгълници, с дебелина 0.5 см, а краставицата по дължина.
    2. Поставете ред краставица, ред Тофу като започнете и завършите с краставицата. Направете 2 реда Тофу. Увийте с лентите нори.
    3. Изсипете част от дресинга в чинията и поставете отгоре тофу-то.
    4. Завършете с навити резени краставица, пера пресен лук, печено сусамово семе и пърженият чипс от лотус.
  2. За дресинга:

    1. Смесете Knorr Тайландска сладко-пикантна паста, соевия сос и мирин. Разбъркайте добре.
  3. Съвет от готвачи за готвачи:

    1. Не оставяйте краставицата твърде дълго време върху дресинг, тъй като може да омекне.
    2. Може да замените краставицата с червени репички.
    3. Чипсът от лотус може да заместите с кълнове или друг чипс напр. ряпа, целина.
+